Neem minimaal alle panden op (eigendom én huur) die onder de Informatieplicht vallen. Kleine gebouwen zijn dat veelal niet. Ook woningen en woongebouwen zijn over het algemeen niet informatieplichtig. Uitzondering is als het energieverbruik wat de zorgorganisatie betaalt (bijv. van gangen, bergingen en gezamenlijke ruimtes) boven de informatieplicht-drempel valt. Dan zijn deze gebouwdelen wél informatieplichtig.
In de praktijk nemen zorgorganisaties veelal alle panden mee (ook kleine niet-Informatieplichtige panden, woongebouwen en woningen), omdat de EED dit vraagt. Kijk op de website van RVO voor de richtlijnen van de steekproef (het clusteren van gebouwen) en de veelgestelde vraag Kan ik meerdere locaties samenvoegen op één tabblad in de CO2-tool?
Of gebouwen eigendom of huur zijn of verhuurt worden maakt niet uit, je neemt ze allemaal mee! Dus alle locaties waarvan de zorgorganisatie exploitant is. En ook gebouwen die de zorgorganisatie niet (meer) zelf gebruikt en verhuurt aan derden. Zie de veelgestelde vraag Wie is bij gehuurde of verhuurde zorggebouwen verantwoordelijk voor het verduurzamen?
Ook de functie van de gebouwen maakt niet uit. Ook dagbesteding, kantoor, thuiszorgkantoor neem je mee.