Techniek, gedrag en draagvlak zijn nodig voor de energietransitie. Daarom gaan we ook dit najaar weer met elkaar werken aan bewust gedrag en flink besparen op energiekosten. Het vriendelijk hieraan herinneren helpt daarbij.
In 2024 gaan we voor de kracht van herhaling en is de campagneweek van 7 t/m 11 oktober. Zorgorganisaties kunnen zich hier direct aanmelden voor editie 2024. De teller staat al op ruim 80 aanmeldingen.
In 2023 gingen 230 zorgorganisaties tijdens de campagneweek Zorg voor Energie extra aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. De bespaartips voor op het werk en thuis zijn het gehele jaar door te gebruiken.Â
In elk ziekenhuis en in elke zorgorganisatie kan iedereen een steentje bijdragen. Het hele jaar door. Met behulp van de onderstaande bespaartips voor op werk en thuis. Deel ze met elkaar en breng ze in de praktijk. Heb je een aanvullende tip om energie te besparen? Laat het ons weten.
Behoefte aan een energiezuinig pauzemomentje? Met een druppeltje vertier? Puzzel je warm met de woordzoekers, energie filippine en husselpuzzel! Je vindt ze verderop.
Via #zorgvoorenergie kun je terugvinden wat er op social media is gedaan. Bekijk een selectie van de campagneuitingen van de deelnemende zorgorganisaties op deze pagina. Even scrollen.
Een voorproefje: cliënten van De Hartekamp Groep over de bespaartip Doe een trui aan.
Bekijk hier berichten van deelnemende zorgorganisaties op online media die in de campagneweek (9 t/m 13 oktober 2023) zijn geplaatst.
Via #zorgvoorenergie kun je terugkijken wat er zoal op Instagram, Facebook en LinkedIn is gebeurd.
BESTUURLIJK ‘DRAAGVLAG’ VOOR ZORG VOOR ENERGIE
In grote getale hebben de deelnemende zorgorganisaties gehoor gegeven aan onze oproep om een foto te nemen van hun bestuurder / greenteam / managementteam / duurzaamheidsteam met de campagnevlag & Sparky te mailen. De energie spat er vanaf! Deze hebben we verzameld in een vlaggencarrousel. Daaronder een berichten-uit-het-veld-carrousel, zoals gespot op de social media.
Ook leuk om te bekijken:
24 tips om slim te besparen op jouw energierekening, handig bij elkaar gezet op een placemat.
Naast kennis over hoe energie te besparen is het voor jou allereerst nodig om het te willen en ook om wat lef te hebben. Door de hoge energieprijs willen veel mensen energie besparen. Een energierekening van 200-300 euro is nu heel ‘gewoon’, en daar kun je zeker zo’n 50 euro van afhalen.
Maar niet iedereen kan dat alleen. Waar begin je? Hoe stel je bijvoorbeeld de ketel in? Kijk daarom op de site van jouw gemeente of er energiecoaches beschikbaar zijn die willen helpen. Samen ga je sneller dan alleen.
Geen energiecoach? Vraag dan collega’s of vrienden om bij je langs te komen en met jou een rondje door het huis te lopen. Zowel in oude als nieuwe huizen is veel te besparen met afstellen van de verwarming, ongebruikte ruimten niet verwarmen, kieren dichten, radiatorfolie, en goed ventileren. Het gaat er dan nog niet eens om de kamertemperatuur lager in te stellen.
Zoek de verwarmende woorden in de woordzoekers op waarmee je energie kunt besparen. Los de energie filippine op. Of ontwar de energiepuzzel. Veel puzzelplezier!
Maandelijks actualiteiten ontvangen
Blijf op de hoogte van de CO2-routekaart en duurzaam zorgvastgoed met de EVZ nieuwsbrief.
Copyright © 2024 – Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Colofon | Cookiebeleid
De brancheorganisaties roepen alle zorgorganisaties op om een actuele, complete, vastgestelde CO2-routekaart op te sturen naar EVZ. De status van ingeleverde routekaarten staat op de ZorgDuurzaamKaart.